luni, 15 octombrie 2012

Cura cu oua de prepelita

                                        Oul de prepelita-alimentul minune
 
In anul  2011, la initiativa fiicei mele, am decis sa achizitionam cateva prepelite. Nu regetam nici un moment hotararea luata. Ouale de prepelita au facut minuni pentru sanatatea noastra. La inceput a fost ceva mai greu si am intampinat cateva dificultati datorita lipsei de experienta in ceea ce priveste cresterea prepelitelor. Dar cum totul se invata, in prezent ne descurcam chiar bine. Este o placere sa mergi in fata custilor si sa vezi ouale cum "asteapta" sa le aduni. In momentul de fata adunam in fiecare zi suficiente oua de prepelita atat pentru consumul propriu, cat si pentru comercializare. Vindem oua de prepelita in cantitati mici pentru ca nu avem foarte multe exemplare, dar macar stim sigur ca sunt proaspete. In ultimul timp am avut multe comenzi ca urmare a recomandarii medicului (pt diferite afectiuni, pt a asigura aportul de vitamine necesar etc.) dar si pentru diferite tratamente cosmetice(fac minuni si pentru par si ten). In plus, oul de prepelita,la fel ca si carnea de prepelita, reprezinta un aliment "de lux".

Desi de doua sau trei ori mai mic decat un ou de gaina, oul de prepelita contine in comaparatie cu acesta de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1, de 15 ori mai multa vitamina B2 plus un întreg complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esenţiale si alte substante antialergice.



  Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman de orice varsta, revigorează organismul după perioade intense de stres şi de epuizare, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic. Ouale de prepelita se folosesc benefic in perioada pre si postnatala (ouale de prepelita vin în sprijinul viitoarelor mame, deoarece le ajută să nască mai uşor, iar după naştere acestea pot să alăpteze mai mult timp), ca si dupa interventii chirurgicale (grăbesc recuperarea după o operaţie) si radioterapii. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intarzie procesele degenerative de imbatranire.
Cateva dintre actiunile terapeutice sunt urmatoarele: normalizarea activitatii inimi, vindeca bolile de rinichi si ficat, ajuta digestia,  regleaza secretia acizilor din stomac, vindeca spectaculos ulcerul, întareste memoria, recomandat bolnavilor de TBC, sporeste rezistenta adultilor constrânsi sa urmeze un regim alimentar si ajuta la slabit datorita faptului ca sunt foarte satioase, stimuleaza cresterea si dezvoltarea organismului la copii etc.
    1. CURA DE 120 DE OUA DE PREPELITA - pentru hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implica acest proces.
    2. CURA DE 240 DE OUA DE PREPELITA - pentru TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate; dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora, regenereaza sistemul nervos , previne arterioscleroza etc.



    Ouale de prepelita se iau crude, întepându-le si sorbindu-le direct din gaoace(sau cu ajutorul unei linguri) sau sparte si amestecate cu produse naturale : miere de albine, lamâie, pulpa de fructe, brânza de vaci proaspata( nu cu sare, zahar sau alte substante aromate). Recomand cea de-a doua metoda pentru a evita senzatia de greata.
   Ouale se iau dimineata, pe stomacul gol, cu 1-2 ore înainte de micul dejun. Micul-dejun este de preferat sa fie format din produse reci. In cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumatate de ora dupa administrarea continutului oualor. Este recomandat sa nu se bea cafea in acel moment al zilei.

   In cazul adultilor cura se poate repeta dupa 20 zile iar in cazul copiilor se poate repeta dupa doua-trei luni.
   Ouale se pastreaza la rece, de exemplu în frigider dar cât mai departe de congelator, pentru a nu îngheta. Cantitatea ce trebuie consumata se scoate de cu seara din frigider, pentru a fi digerata la temperatura camerei. În timpul curei sunt interzise bauturile alcolice(reduc cu mai mult de 50% efectele terapeutice).

    Exista mai multe scheme de tratament:

- Pentru adulti si adolescenti cu varsta intre 16 si 18 ani cura cu 120 buc se va face în 25 de zile: în prima zi 3 oua, a doua zi 3 oua, a treia zi 4 oua, începând cu a patra zi pâna în a 25-a zi câte 5 oua.
- Numai pentru adulti:cura cu 240 buc se face în 49 de zile: în prima zi 3 oua, a doua zi 3 oua, a treia zi 4 oua, începând cu a patra zi si pâna în a 49-a zi, se iau câte 5 oua pe zi.
  - Pentru copii intre un an si trei an: cura de 60 de oua in 30 de zile: se pot administra cate doua oua zilnic.
  - Pentru copii intre 4 si 7 ani: cura de 60 de oua in 20 de zile: se administreaza cate trei oua zilnic.
  - Pentru copii intre 8 si 10 ani:cura de 90 de oua in 30 de zile: se pot administra cate trei oua zilnic.
  - Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/ adolescenti intre 11 si 15 ani: in primele patru zile - cate trei oua pe zi, intre a 5-a si a 30-a zi - cate patru oua pe zi, in a 31-a zi - trei oua, iar in a 32-a zi - un ou.


Foarte important e faptul ca ouale trebuie sa fie proaspete.


sâmbătă, 21 aprilie 2012

Date de contact

Nr. de tel : 0732389485
Adresa de email: ioantoma_61@yahoo.com
Adresa de Facebook: http://www.facebook.com/profile.php?id=100003734663405
                                   https://www.facebook.com/rasaduri

Rasaduri de legume

Primavara, pe langa ridichi, salata, ceapa verde, usturoi verde, marar si spanac, ne ocupam si cu producerea de rasaduri de legume(atat pt noi cat si pentru comercializare). Cel mai mult ne preocupa calitatea produselor noastre, de aceea ne ocupam cu mult drag si cu multa grija de plantele noastre. In fiecare an, alegem cu multa grija soiurile de legume pe care le vom semana.In acest an am decis sa producem rasaduri de ardei gras, vinete, ardei iute, gogosar, ardei capia si tomate.In ceea ce priveste ardeiul gras folosim doua soiuri foarte bune, care nu se gasesc in comert: extratimpuriu-conic si timpuriu-troconic(in trei muchii), ambele soiuri cu coacere din galben in rosu(la inceput fructele sunt galbene si la coacerea completa devin rosii) si foarte grase(in special cel troconic)si cu un gust delicios. Tomatele erau din soiul Tolin(spun "erau" pt ca nu mai avem disponibile).In acest an incercam cateva soiuri noi si anul viitor vom avea disponibile mai multe soiuri pentru a satisface si mai mult si bine cerintele clientilor nostrii. Rasadurile au fost semanate in substraturi de calitate pentru a fi siguri ca plantutele se dezvolta corespunzator. Absolut toate rasadurile au fost apoi repicate in tavi alveolare sau in rasadnita, pe "pat cald" sau pe "pat rece", in mai multe etape. De asemenea, nu au fost fortate absolut deloc sa creasca pentru a fi cat se poate de "puternice" si rezistente. Plantutele au fost tratate impotriva manei si pentru reducerea la minim a stresului cauzat plantutelor de plantarea la loc definitiv(cu substante bio). De asemenea, plantutele au fost „calite” pt a nu suferi datorita diferentelor de temperatura, indiferent daca vor fi plantate in solarii sau in camp.Mai multe fotografii la: http://llilly.sunphoto.ro/Rasaduri-_09_aprilie_2012. Pozele au fost realizate in 09.04.2012. Sincer, suntem foarte mandri de roadele muncii noastre(si a fost o munca foarte grea). Daca exista interesati, asteptam comentariile sau comenzile dvs aici,pe adresa de email ioantoma_61@yahoo.com sau la nr de tel 0732389485.

http://llilly.sunphoto.ro/Rasaduri-_09_aprilie_2012 









Sa ne cunoastem!






Numele meu este Toma Ioan dar prietenii imi spun Nelutu (a lu' Ioia). Am 51 de ani si locuiesc in judetul Timis, localitatea Chizatau. Ca si profesie de baza sunt electrician dar in urma cu 20 de ani(prin 1992) am decis sa renunt la aceasta profesie si sa ma apuc de agricultura. A fost foarte greu dar cu mult efort, cu mult studiu si cu multe experimente(unele esuand lamentabil),in timp, am reusit sa ne descurcam din ce in ce mai bine. In agricultura, ca si in multe alte domenii, trebuie sa inveti din greseli.
Cel mai important lucru din viata mea este familia. Frumoasa mea sotie Eleonora(Norica) este "partenera" mea de nadejde, atat in viata, cat si in "afacerea" noastra, cum ne place sa o numim. Fiica mea, Liliana, a decis sa renunte la functia de inspector in asigurari pentru a ne ajuta. Tot cu noi locuieste si mama mea, Victoria sau mama Vichi, cum ii spune toata lumea. Tatal meu ne-a parasit cu ceva timp in urma si a plecat intre ingeri, in urma unui tragic accident.Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Din familie face parte(momentan neoficial) si viitorul ginere, Tibi.Si nu pot incheia scurta prezentare a "trupei" fara a mentiona ceilalti membrii ai familiei: catelusa westie Tasha, beagleul Biggy, dragalasa Dolly ,Bobica, batranul nostru companion si pisicutele: rasfatata Sherry, cele trei Printese(pisica mama si cele doua Printese fiice), Gria si motanul Negrut. Noroc ca avem suficient spatiu pt toate animalele.Si mai trebuie sa mentionez prepelitele, care ne dau oua super bune pt sanatate.Animalele sunt pasiunea fiicei mele.
O alta mare pasiune a vietii mele este pescuitul. Pana acum recordul a fost un somn de 22 kg dar sper sa-l depasesc in curand.